Συγκομιδή βαμβακιού στην Γεωργική Σχολή Αμπελούζου

20 Οκτωβρίου 2022

Το Πανεπιστήμιο Των Ορέων, μαζί με τους φοιτητές της Γεωργικής Σχολής Αμπελούζου, της Γεωπονικής Σχολής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, τον καθηγητή κ. Ι. Παλλήκαρη, τον καθηγητή κ. Ι. Πυργιωτάκη και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γορτύνης κ. Αρκαδίας κ. κ. Μακάριο, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022, έκαμαν την Συγκομιδή του ολόλευκου, υπέροχου βαμβακιού.
Τον ελληνικό σπόρο έφερε (Ορχομενό Βοιωτίας) ο ψυχίατρος κ. Νικ. Νικολακάκης, τον οποίο σπείραμε σε όλη την Κρήτη, τον προηγούμενο Απρίλιο με τους μαθητές και τους φοιτητές καθώς και στην Γεωργική Σχολή.
Το βαμβάκι το σπείραμε για την ίδια την γη. Σπουδή και βιωματική γνώση για την νέα γενιά, καθώς επίσης για την δημιουργία βαμβακερού νήματος για ύφανση, από την Αποστολή Πηνελόπη Gandhi.
Στην συνέχεια, στο Καφενείο των Ορέων, συζητήθηκαν παρουσία των φοιτητών της σχολής, τοπικών αρχών και καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, θέματα που αφορούν στην καλλιέργεια του βαμβακιού, στην παραγωγή φυσικών νημάτων και στην αυτάρκεια που πρέπει να ανακτήσει η Κρήτη.
Στις φωτογραφίες, φοιτητές της σχολής, ο καθηγητής Παλλήκαρης και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος.