Νηματοποίηση λιναριού στο δημ. σχολείο Σπηλίου μαζί με τους μαθητές του 2ου δημ. σχολείου Ρεθύμνης και οφθαλμολογική εξέταση μαθητών, την Παρασκευή 17 Φεβ. 2023

17 Φεβρουαρίου 2023

Η Αποστολή Πηνελόπη Gandhi – ΠτΟ, έσπειρε λινάρι την άνοιξη του 2022 μαζί με το Δημοτικό Σχολείο Σπηλίου Ρεθύμνης και τον Πολιτιστικό σύλλογο του χωριού Ακτούντας.
Έγινε η συγκομιδή του λιναριού και την Παρασκευή 17 Φεβ. 2023, οργανώθηκε Αλληλοδιδασκαλία με τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνης και του Δημοτικού Σχολείου Σπηλίου, όπου η κυρία Βαρβάρα Τερζάκη με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, υφάντριες της περιοχής και εθελοντές της Αποστολής, έδειξαν στα παιδιά τον τρόπο που γίνεται το νήμα από το λινάρι.
Παράλληλα, ο καθ. Ι. Παλλήκαρης, μαζί με ομάδα ιατρών και νοσηλευτών εξέτασαν οφθαλμολογικά, τους μαθητές του σχολείου.
Η Αποστολή Πηνελόπη Gandhi, τα τελευταία 20 χρόνια κρατεί με σεβασμό την άκρη του ιερού Νήματος της Κρήτης και υλοποιεί δράσεις διδάσκοντας στην νέα γενιά την ηθική της υφαντικής τέχνης, μαζί με τις πολύπειρες δεξιοτέχνες υφάντρες μας.
Η Κρήτη θεωρείται λίκνο των λαϊκών τεχνών, υφάντρια χώρα, όπου σήμερα ένας παλαιός κόσμος συναντά τον νέο σε μια λεπτή κατανόηση.