Εξόρμηση του Πανεπιστημίου των Ορέων στο Ροδοβάνι Καντάνου – Σελίνου

25 Νοεμβρίου 2016

Το Πανεπιστήμιο των Ορέων συνεχίζει την αποστολή του δίπλα στους μαθητές και τους ανθρώπους της βιωματικής γνώσης, μέσα από την αναβίωση των φυσικών οικονομικών πόρων, την συνεχή υποστήριξη των κατοίκων από ομάδες καθηγητών-ιατρών, την αποτροπή της εγκατάλειψης των χωριών, τη μη εξάντληση του φυσικού πλούτου και την ανάπτυξη οικονομίας μικρής κλίμακας-μεγάλης αξίας.

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, θα επισκεφθεί με όλες τις ομάδες του, το χωριό Ροδοβάνι του Δήμου Καντάνου-Σελίνου και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Οι καθηγητές Ιατρικής μαζί με ιατρούς, φοιτητές και νοσηλευτές θα εξετάσουν τους κατοίκους του τόπου.

Η Αλληλοδιδασκαλία των μαθητών θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Ροδοβανίου με την συμμετοχή του 17ου Δημοτικού σχολείου Χανίων, με θέμα την ιερή τέχνη της Υφαντικής.

Στα Καφενεία των Ορέων, γυναίκες και άντρες μαζί με επιστήμονες διαφόρων γνωστικών αντικειμένων από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, θα συζητήσουν θέματα που αφορούν στην βιολογική παραγωγή του ελαιολάδου, στην καλλιέργεια και συλλογή των βοτάνων, στο κάστανο, στην σπορά Λιναριού, στην προστασία των άγριων δένδρων, στην κτηνοτροφία και στην οικονομία μικρής κλίμακας προϊόντων εξαιρετικής ποιότητος και υψηλής πολιτιστικής αξίας.

Επίσης, η Αποστολή Πηνελόπη Gandhi και η ιερή τέχνη της Υφαντικής της Κρήτης.

Αναλυτικό πρόγραμμα