Μεγάλη ανταπόκριση βρήκε το Πανεπιστήμιο των Ορέων και στον Αποκόρωνα Χανίων την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, με τις ομάδες των εθελοντών του. Η αγάπη και η ευγνωμοσύνη, έκδηλη στα πρόσωπα και στις συμπεριφορές των αποκλεισμένων κατοίκων της Κρήτης, γεμίζει τις ψυχές όλων μας με δύναμη, για την συνέχιση του εθελοντικού μας έργου.
Σε συνεργασία με τις κλινικές του ΠAΓΝΗ και του ΒΕΜΜΟ -Ινστιτούτο Οπτικής και Όρασης, της Οφθαλμολογίας, με τον καθ. Ι. Παλλήκαρη, της Ομάδας Νευροχειρουργικής με τον επ. Καθ. Α. Βάκη, της Ομάδας Νευρολογίας με τον κ. Γ. Σπανάκη , εξέτασαν και υποστήριξαν περί τους 130 κατοίκους ασθενείς, κυρίως ηλικιωμένους και παιδιά, στο χωριό Φρε.
Στην Αλληλοδιδασκαλία των μαθητών που υλοποιήθηκε ανάμεσα στα σχολεία του Δημοτικού Σχολείου Φρε, με υπεύθυνο το διευθυντή Ν. Σταυγιαννουδάκη και του Ιδιωτικού Δημοτικού σχολείου Ναυστάθμου Κρήτης με υπεύθυνο το διευθυντή Α. Τομαζινάκη, οι μαθητές ανέπτυξαν τα θέματα «Παρουσίαση σχολείου & του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος », «Ποιήματα Καβάφη, μία εκπαιδευτική ματιά», «Κουρά προβάτου», «Ξάσιμο και φυσικές βαφές μαλλιού».
Στην συνάντηση στο Καφενείο των Ορέων των ανδρών, στο Φρε, επιστήμονες διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων, ο καθ. Οφθαλμολογίας, κ. Ι. Παλλήκαρης, ο κ. Α. Στεφανάκης, Κτηνίατρος, Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης, ο κ. Γ. Σπανάκης, Νευρολόγος, Ολιστικός ιατρός, ο κ. Αρ. Οικονομόπουλος, ομ. καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης και ο κ. Εμμ. Βολουδάκης, Δάσκαλος, συζήτησαν με τους ντόπιους κατοίκους, θέματα σχετικά με την τοπική οικονομία, για το κρασί το λάδι και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με αγωνία και διάθεση να βοηθήσουν με όλους τους τρόπους και τα μέσα που διαθέτουν, τους ανθρώπους των χωριών, ώστε να μείνουν και να δημιουργήσουν στο τόπο τους. Επίσης και όλους όσους επιστρέφουν από τις πόλεις, να στραφούν στη γη και στα παραδοτέα των γονέων τους και μέσα από αυτά, να ζήσουν χαρούμενοι, απολαμβάνοντας αυτό που οι ίδιοι παράγουν και όχι να ζουν με την αγωνία του εύκολου κέρδους, του δανεισμού και των επιδοτήσεων.
Στο Καφενείο των γυναικών στο Φρε, η κ. Βαρβάρα Τερζάκη-Παλλήκαρη, Πηνελόπη Gandhi, υφάντριες της Αποστολής από τα Παλαιά Ρούματα Χανίων και το Αμάρι Ρεθύμνης, συζήτησαν με τις γυναίκες της περιοχής και τις τοπικές υφάντρες, για την αξία του χειροποίητου και της υφαντικής τέχνης στην Κρήτη, την αποστολή Πηνελόπη Gandhi, τις τοπικές τεχνικές, τα ξόμπλια, την ηθική και τον πολιτισμό του αργαλειού.